• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До уваги батьків майбутніх першокласників

До уваги батьків майбутніх першокласників

2020-05-06

До уваги батьків майбутніх першокласників

 Ви маєте можливість провести реєстрацію дитини для вступу до першого класу КЗ НВК Горбківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад, Іршавської районної ради Закарпатської області.

ТЕРМІНИ ЗАРАХУВАННЯ

Прийом документів для зарахування в 1 клас повинен був розпочатися не пізніше 30 квітня 2020 року, а завершитися 31 травня 2020 року.

2. З 30 квітня до 31 травня 2020 року, дотримуючись Правил зарахування, здійснювати прийом заяв для зарахування дітей до першого класу для здобуття початкової освіти:

Фактично, через складнощі, пов'язані із карантином, прийом документів розпочинається 05 травня 2020 року

Закінчення прийому документів буде відтерміноване з урахуванням часу, що мине до завершення карантину. Наразі, орієнтовна дата завершення прийому документів – 11 червня 2020 року.

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ

Для зарахування до 1 класу необхідно надати заяву про зарахування

До заяви обов’язково додають:

копію свідоцтва про народження дитини (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа)

оригінал або копію медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о.

В разі неможливості пред'явити оригінал свідоцтва (чи, за бажанням, висновку ПМПК) та(або) подати оригінал медичної довідки в день написання заяви, це потрібно обов'язково зробити до дня складання наказу про зарахування учнів до перших класів.

ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАРАХУВАННЯ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ

Першочергово до 1 класу зараховують дітей, місце проживання яких на території обслуговування ЗЗСО підтверджене. Для цього батьки надають документи, що підтверджують місце проживання дитини чи одного з її батьків на території обслуговування закладу.

Перелік документів для підтвердження інформації про місце проживання, поданий у листі МОН України від 05.04.2019 року №1/9-227 "Щодо прийому дітей до перших класів у 2019 році"

Практика використання місця реєстрації як єдино можливого підтвердження відповідного місця проживання є неприпустимим обмеженням права дитини на першочергове зарахування.

Згідно з абзацом другим ст. 2 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» реєстрація місця проживання чи місця перебування особи або її відсутність не можуть бути умовою реалізації прав і свобод, передбачених Конституцією, законами чи міжнародними договорами України, або підставою для їх обмеження.

Не є тотожними! Місце проживання дитини або її батьків (одного з її батьків) та місце реєстрації їхнього проживання.

Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi